Намери почивка

Информация за Испания


 

Испания е очарователна страна, разположена в Югозападна Европа. Простира се на Иберийския полуостров, а към нейните територии се причисляват и Канарските острови в Атлантическия океан. Огромна част от общата площ на Испания е заета от приказни планини и уникални плата. Известни със своята нестихваща красота са Андаулските планини и Пиренеите. 

Испания е страната, предлагаща на своите посетители многобройни възможности за забавления и практикуване на различни видове туризъм, през лятото и зимата. Благодарение на своите елитни и реномирани елитни морски комплекси и ски курорти, Испания е притегателна точка за милиони хора от целия свят.Обаянието и романтиката на скалистите брегове и безкрайната морска шир се съчетава със спокойствието и приказността на планината. Старинното и модерно лице на тази вълнуваща страна се преплитат  по перфектен начин и предизвикват възхищението на тълпите от туристи.

Историята на държавата е бурна и вълнуваща. В миналото земите й са били обитавани от иберийци, келти, гърци, картагенци, римляни и мюсюлмани. Тези народи са оставили дълбок отпечатък върху испанска култура и впечатляваща старинна архитектура.

В Испания ще откриете, както уникални градове - музеи, така и градове, които са изцяло дело на съвременна архитектурна мисъл. Страната е известна с многобройните си средновековни замъци, разпръснати из цялата й територия.

Едно от най-райските и невероятни кътчета в Испания, е крайбрежието Андалусия. Тази автономна област е наследница на смайващо историческо богатство и традиции, които местните спазват и до днес. Освен това природната красота на Лазурния бряг няма как да остане незабелязана - дълги пясъчни плажове, къпани от блясъка на тюркоазено синьото море и галени от лъчите на жаркото слънце. Най-посещаваните градове там са Севиля, Гранада, Малага и Кадис.

Не по-малко атрактивна дестинация е и зашеметяващата Барселона, с нейната  спираща дъха архитектура, величествени катедрали и оживен нощен живот. Няма как да не споменем Мадрид и Валенсия - едни от най-красивите и умопомрачителни градове в света.

На остров Палма де Майорка, който е най-големият остров в Испания, за гостите се предлага отлично обслужване и уникална обстановка.Ибиса пък е остров, световноизвестен с неспирния си нощен живот, фестивали и купони. Важен дял от туристическия поток в страната се привлича и от Коста дел Сол

Испания е приключение, което никога няма да забравите и при всеки удобен случай, винаги ще искате да се завръщате отново и отново.