Намери почивка

Информация за Турция


 

Турция е една от най-красивите страни в света, приютила в себе си огромно историческо богатство и природни прелести. В съчетание с богатата култура и завладяващите ориенталски танци, Турция е същинско приключение за хиляди туристи от всички краища на света. Страната е известна със своите колоритни обичаи и традиции, пазарлъка, отличните си летни курорти и перфектно обслужване в хотелите и ресторантите.

Териториите на Турция се простират на два континента – почти 97% от тях се намират в Азия, а другите 3% в Европа. Населението е повече от 73 млн. души. Столица е Анкара, а най-голям град е Истанбул.

Земите на страната са с изключително богата история, тъй като там още в Античността са се преплитали културите на различни древни цивилизации. През 14 век Османската империя в продължение на стотици години е една от най-великите империи в света. Турция е едно незабравимо пътуване през вековете, което никога няма да забравите.
Южната ни съседка определено има какво да предложи на своите посетители – от тихи и уютни кътчета до шумни и оживени места, от модерни и съвременни градове до красотата и романтиката на древността.

Анталия безспорно е сред най-посещаваните турски курорти. Анталия примамва туристите с пищната си природа, приказно море, множеството архитектурни паметници, паркове и атрактивни цени. Белек представлява елитен морски курорт, с луксозни хотели, скъпи ресторанти, голф игрища и т.н. Белек се намира на спокойно и приятно място, където всеки да намери уединение и тишина. Град Сиде е една от перлите на анталийското крайбрежие. Тук, сред златистите плажове, старинното архитектурно богатство и гостоприемството на местните, ще се чувствате като у дома си.

Мармарис е друго морско изкушение, разположено в Турция. Този курорт се радва на изключителен интерес от страна на европейците, включително и българите. С непринудената си красота, естествен чар и съвременни удобства, Мармарис е любима дестинация за множество посетители. Курортът е известен със своята динамичност и оживен нощен живот.

Няма как да не споменем и Кушадасъ и Бодрум, които са чудесно място за почивка през летния сезон. Истанбул определено е сред най-посещаваните и известни градове в южната ни съседка. Истанбул е люлка на древни цивилизации, със смайващо историческо богатство и многобройни обекти, част от списъка на Юнеско. Анкара също заслужава нашето внимание, като столица на Турция и център на икономиката, културата, изкуството, промишлеността и политиката.
 

 

 

Nike Roshe Run Pas Cher Roshe Run Pas Cher New Balance Pas Cher Basket New Balance New Balance Femme NB Pas Cher Omega Replica Sale Cheap Rolex Watches Replica Rolex Watches Replica IWC Watches Replica Omega Watches Replica Patek Philippe Replica TAG Heuer Watches Replica Cartier Watches Cheap Rolex Watches Rolex Watches For Sale Rolex Watches Prices Rolex Watches For Women Rolex Watches For Men Cheap Designer Watches Rolex Replica Watches