Намери почивка

Информация за Гърция


 

Гърция е прекрасна дестинация за прекарването на истински пълноценна почивка. Това място - Гърция, надарено с толкова пищна естествена красота, живописна природа, антична история и великолепни архитектурни паметници, действа като магнит на милиони туристи от всички краища на света. А в съчетание с елитните курорти, бистрите морски води, интригуващата култура и веселията в таверните, Гърция е просто неустоима.Всеки, който посети държавата през лятото го очакват много слънце, кулинарни изкушения, хилядолетни традиции и безброй приятни моменти. 

Гърция заема най-южната част на Балканския полуостров. Населението й наброява близо 11,5 млн. души. Страната има уникално местоположение, тъй като териториите й опират бреговете на четири морета - Средиземно, Егейско, Йонийско и Критско море. Към нейните граници се причисляват около 200 острова, което само по себе си е забележителен факт.

Гърция се радва на благоприятен климат - зимата е хладна и влажна, а лятото сухо и горещо.

Гърция предлага на своите посетители многообразие от възможности за прекарване на свободното време.Днешна Гърция е наследница на Древна Елада, която я превръща в една от най-старите цивилизации в света.Именно тук, още в Античността се е зародила драмата, трагедията като изкуство, ораторството и  демокрацията.Гърция е земя на древните митологично божества, които са в основата на завладяващи митове и легенди, разказващи се  и досега. Гърция с право се гордее със своето уникално наследство, което няма равно на себе си в света.Страната изобилства от старинни храмове и постройки, крепости, светилища посветени на различни богове и руини на древни селища.

С всяка изминала година, желаещите да се докоснат до очарованието на южната ни съседка, става все по-голямо. Туристите са примамени от магията на столицата Атина и Акропола,богатствата на древния град Делфи, красотата на Солун, малките китни курорти на Халкидики, мистерията на Атон, величието на Метеора и ослепителната красота на острови като Крит, Кавала, Тасос или Изумруденият остров, Родос и т.н. Разбира се забележителните места не се изчерпват дотук, но те са прекалено много, за да можем да ги опишем всичките.

Независимо по кое на годината ще решите да посетите страната, тя винаги има какво да ви предложи, като възможности за туризъм. Единственото, което трябва да направите е да се отпуснете и истински да се забавлявате.

 

Nike Roshe Run Pas Cher Roshe Run Pas Cher New Balance Pas Cher Basket New Balance New Balance Femme NB Pas Cher Omega Replica Sale Cheap Rolex Watches Replica Rolex Watches Replica IWC Watches Replica Omega Watches Replica Patek Philippe Replica TAG Heuer Watches Replica Cartier Watches Cheap Rolex Watches Rolex Watches For Sale Rolex Watches Prices Rolex Watches For Women Rolex Watches For Men Cheap Designer Watches Rolex Replica Watches