Намери почивка

Информация за Корфу


Островът има площ 641 km2, дължина 58 km и широчина 27 km в най-широката си част. Северната му част е планинска, а южната е заета от равнини. Най-висок е връх Пантократор с височина 906 m.

Най-големият град (нас. 28 185) също се казва Корфу


Разположен в Йонийско море остров Керкира (на гръцки) е идеалното място за безгрижна почивка. Най-прекият път до там от България е с автомобил през Северна Гърция до град Игуменица (северозападна Гърция). Оттам само след час с ферибот ще се потопите в един различен свят – вечнозелена растителност, лазурно море, множество романтични заливи и разбира се хиляди туристи.
 

Главният град на острова е едноименният град Керкира. Това е място с богата история като най-голямо влияние са оставили венецианците, които са владеели острова дълго време. Задължително е да се разгледат Старата крепост, Новата венецианска крепост и Стария град. Ако сте тук на почивка най-добре е всеки ден да ходите на различно място на плаж. Корфу е изпълнен с десетки романтични заливчета, с кристално чиста вода и ситен пясък. Най-известните места са Сидира, Касиопи, Палеокастрия, Агиос Тордис. Едва ли ще скучаете, защото изкушенията и атракциите са толкова много, като се започне от подводното гмуркане и си стигне до голфа. Най-добрият начин да обиколите острова е като наемете мотопед, който се предлага навсякъде само срещу 5 – 6 евро. С тях бързо и лесно може да достигнете до всяка точка на острова. След като цял ден сте се забавлявали е време да отседнете в някои от многото гръцки таверни и да опитате местната кухня. Това което не трябва да пропускате е папутсакия, мусака и келемерия. За пиене си изберете някои от местните вина или узо. Въпреки всичките удоволствия които предлага, остров Корфу не е сред най-скъпите дестинации. Цената на една нощувка е почти колкото на българското Черноморие, а една хубава вечеря не надвишава 15 – 20 евро. Обслужването е на много високо ниво – вечно усмихнати домакини, готови да задоволят и най-капризните туристи. И всичко това само на 5 – 6 часа с кола от България. Ако не сте били там може да го направите почти по всяко време на годината, защото там сезона продължава 7 – 8 месеца. Това е Корфу. Не пропускайте следващия сезон да бъдете един от хилядите туристи, които ще помнят този остров за цял живот