Намери почивка

Информация за Мармарис


Tова, с което е известен Мармарис са кристалните води на Средиземно море и приятния цветови контраст, който създават със зелените хълмове наоколо. Ако се питате защо Мармарис? – Защото е невероятно красиво. 

» Плажовете на курортния град са добри, водата е идеално чиста и подходяща за различни водни занимания – от плуване до гмуркане. 

» Едно от най-приятните предложения на Мармарис е възможността да се наеме яхта и предпримането на чудесно приключение, свързано с припичане на слънце, мирис на морски вятър и пристигане на гръцкия остров Родос. 

» А нощите на Мармарис са незабравими – може да се започне с вечеря в някой приятен ресторант по крайбрежието, да се продължи в заведение с фолклорна музика и танци, да се премине към див купон в някоя от многобройните дискотеки и да се осъмне с романтичен изгрев. 

На Пазар

За да се насладите на ходенете на пазар в Мармарис, докато сте там, трябва да сте подготвени колкото се може по-добре. Търговците там, особено на борсите, могат да са много досадни в в “маркетинга” на стоките си, а и има страшно много ментета. Ако забележите много евтин Ролекс, бъдете сигурни, че е евтина реплика, въпреки че това не означава, че не е с добро качество. Цените са доста ниски, а и освен в по-големите магазини, навсякъде другаде е нормално да се пазарите с продавача, като можете да намалите стандартната цена с около 30 процента. Като знаете това Мармарис може да се превърне в сбъдната мечта за купувача, особено когато стане дума за продукти от кожа, керамика, бижута и платове. Най-добрите цени могат да се открият на отвореният пазар Карси, в Османския замък, като тук могат да бъдат намерени над 200 павилиончета, като всичко е отворено седем дни в седмицата. Също така през Вашата почивка, имате възможност да да посетите пазара в четвъртък, защото тогава са налице и екзотични плодове. Нетсел Марина е перфектното място, където се намират оригинални продукти, ако имате интерес.

Ресторанти

Добрата ваканция е свързана и с добра храна. Независимо дали искате да се насладите на светскатa кухня или локални храни, Мармарис предлага всички тях, по многo от всичко. Ще намерите картофки и риба, мантау, храна от немската кухня или от известната по цял свят италианска храни навсякъде в града. Посетителите на града е добре да не се дърпат, когато бъдат помолени да дегустират изветният кадаиф, а другите местни храни са различни видове баклава.

Нощен живот

Нощният живот в Мармарис е див, поради огромния наплив на младежи, които които искат да починат тук. Основните заведения се намират по плажа, а по-голяма част са отворени до поне 5 часа . Доста заведения са отворени и през ноща, за да сервират на прегладнелите младежи от дискотеките. Предлагаме Ви заведения подобни на Дейви Джонс Локър, като то е ремонтирано а и цените са евтини, а и Вагабундо, който е непосредствено до плажа. Друго извeстно място са откритите Магически Градини – дискотека.

Какво да видите?

Повечето от посетителите, избират плажа за главно релаксиране за своите почивки, като на повечето места се имат водни пързалки. Има доста голям брой екскурзии с яхти, като някои от тях добавят и посещение на остров Родос. Ако можете да се пазарите качествено, имате възможност да карате яхта или да участвате в гмуркания на много добри цени. Ако сте с деца, в никакъв случай не пропусайте да посетите акваленда Атлантис. Други екстри като сафарите, конна езда или посещение на близките села, също се предлагат на туристите. Ние Ви препоръчваме да посетите и естествените водопади които се намират близо. Старият град Ефес и натуралните извори на Памукале също така са сред предпочитаните местности за почиващи.

Негативи

Пазаренето за всичко, неучтиви молби да да погледнете някой бар, могат да бъдат изключително нервиращи. В Мармарис има информация и за доста престъпници, и за това е добре да бъдете нащрек.